Tradycyjna łódzka kuchnia w Rajskim Jadle.
Nowa restauracja w Manufakturze

Domowa kuchnia, solidne porcje i „łódzkie” smaki to propozycja nowej restauracji.położonej na rynku Manufaktury. W „Rajskim Jadle” każdego dnia będzie można zakosztować tradycyjnej kuchni polskiej, a także typowo łódzkich przysmaków opartych na recepturach
z książki kucharskiej z 1918 roku.

Restauracja „Rajskie Jadło” w Manufakturze to pierwszy lokal tej sieci z nowy menu i wystrojem zaprojektowanym przez Izabelę Jurczyk i Katarzynę Janicką. Aranżacja wykorzystująca jasne kolory i drewniane wykończenia nadała wnętrzu restauracji domowy i przytulny charakter, w którym każdy poczuje się dobrze. W przestronnej sali oraz na zacisznej antresoli przygotowano miejsce dla ponad 70 gości. Latem lokal zaprosi także do swojego ogródka.

Kuchnia restauracji opiera się na tradycyjnych daniach polskich. Nie zabrakło w niej więc schabowego, gołąbków czy gulaszu, a rozbudowany bar sałatkowy zadowoli również wielbicieli lżejszych przysmaków. Nowością jest strefa, w której kucharze na oczach gości przygotowują dania mączne – pierogi, cepeliny czy pyzy. Co ciekawe, w „Rajskim Jadle” znalazło się też miejsce dla kuchni typowo łódzkiej. Dzięki przepisom opartym na starych recepturach z początku XX wieku, goście restauracji mogą poznać smaki dzieciństwa naszych dziadków. Kartoflanka, kluski żelazne podane z roladką wieprzową oraz prażoki ze skwarkami, podane z pieczonym żeberkiem i zasmażaną kapustą to tylko niektóre z propozycji. Pełny zestaw obiadowy można zamówić już za 16,90 zł. Lokal proponuje błyskawiczne obiady dla wycieczek. Wieczorem grill i muzyka na żywo.

Zapraszamy!

KONTAKT:

Ogrodowa 19a, 91-065 Łódź
tel: 42 636 11 11, 728 596 149
manufaktura@jesc.pl

 
 
Rajskie jadło znajdź nas na Facebook